mürteci sözlük » queen - her şey aslına rücû eder

queen  

başlık içinde ara
  1. 1970'te brian may, roger taylor ve freddie mercury tarafından londra'da kurulmuştur. bir yıl sonra john deacon da ekibe katılmıştır. bohemian rhapsody gibi bir şaheseri müzik dünyasına kazandırmışlardır.
    bıraktıkları efsanevi şarkılardan bazıları:
    (bkz: show must go on)
    (bkz: we are the champions)
    (bkz: we will rock you)
    (bkz: who wants to live forever)

    diskografi:
    (bkz: queen) (1973)
    (bkz: queen ii) (1974)
    (bkz: sheer heart attack) (1974)
    (bkz: a night at the opera) (1975)
    (bkz: a day at the races) (1976)
    (bkz: news of the world) (1977)
    (bkz: jazz) (1978)
    (bkz: the game) (1980)
    (bkz: flash gordon) (1980)
    (bkz: hot space) (1982)
    (bkz: the works) (1984)
    (bkz: a kind of magic) (1986)
    (bkz: the miracle) (1989)
    (bkz: innuendo) (1991)
    (bkz: made in heaven) (1995)
    (tuytun 21/08/2009 19:12)
  2. sevmediğim için hakaret yediğim ve radyodan kovulmama sebebiyet veren grup. *
    (dutyemisgeveze 30/01/2011 13:16)
  3. love of my life gibi efsane şarkılara imza atmış gruptur. mustapha adlı şarkısı şaşırtmıştır ama iyidir yani.
    (tuhlu gecmis zaman 30/01/2011 13:35)

mürteci sözlük © 2009 |

Mürteci Sözlük hiçbir resmi veya gayri resmi kişi ve/veya kurumla bağlantılı olmayan, kullanıcılarının katılımıyla işleyen bağımsız bir platformdur. Mürteci Sözlük'te yer alan yazıların tüm sorumluluğu yazarlarına aittir. Sözlük öndenetim mekanizmasına sahip olmadığından, bu yazıların doğru olduğu hakkında bir teminat vermez. Bu ortamda yol açabileceği hukuki mahzurlar başta olmak üzere olumsuz bir durumla karşılaştığınızı düşünüyorsanız lütfen iletişim bölümünden Mürteci Sözlük Ekibi ile bağlantıya geçiniz.